Reconstructie project Lekkerkerk

De bestrating en riolering in het projectgebied in Lekkerkerk was toe aan een opknapbeurt; de riolering was verouderd en de wegen verzakt. Voor de gemeente aanleiding voor een reconstructie en herindeling van de woonwijk rondom de Thorbeckestraat en de Elzen. Een van de leden van BureauLeiding droeg bij aan de reconstructie van dit gebied door zowel de kunststof- als betononderdelen te leveren.

Om deze opknapbeurt te bewerkstelligen was een grote variatie aan producten benodigd. Een van de leden van BureauLeiding leverde onder andere de kunststofleidingen. Hiervoor werd gekozen voor drie-laags buizen, zowel bij de riolering als bij de infiltratiebuizen. Ook werd er gekozen voor de roodbruine buizen in combinatie metstandaard putten van beton. Om zandinloop tegen te gaan, zijn infiltratie buizen van PVC ingezet, voorzien van boorgaten en omwikkeld met Geotextiel. Verder zijn er betonputten ingezet met inwendige PVC aansluitingen.

Al deze kunststof leidingen zijn uitgevoerd met een vaste rubberring verbinding om zo een waterdichte verbinding te creëren. De buizen zijn mof-spie, waarbij het spie einde is afgeschuind.