Maatwerk inspectieputten in zeekleilandschap

In Oudenhoorn, op de grens van het dorp en de polder, is gestart met het bouwrijp maken van nieuwbouwwijk De Akkerranden. Een van de leden van BureauLeiding levert de modulaire inspectieputten.

Binnen het nieuwbouwproject De Akkerranden worden 220 nieuwe woningen gebouwd. Het eiland is een overgangszone tussen stad, zee en land, en verbindt het stedelijke Rotterdam met het landelijke Zeeland. Hoewel het grootste gedeelte van de woningen al verkocht zijn, wordt de grond nu bouwrijp gemaakt. Het nieuwbouwproject ligt op zeekleilandschap aan de rand van Oudenhoorn.

Inspectieputten op maat

Voor de eerste fase van de ontwikkeling worden kunststof leidingsystemen aangelegd bestaande uit: 43 maatwerk inspectieputten, 750 meter bruine PVC buis voor de afvoer van vuilwater en 1500 meter grijze PVC buis voor de afvoer van het schone hemelwater.

De hoge stijfheid van de modulaire inspectieputten maakt het materiaal goed bestand tegen de vaak zware belastingen tijdens het bouwrijp maken van een terrein. De inspectieput met een vlakke bodem met stroomprofiel is vervaardigd van hoogwaardig slagvast polypropyleen (PP). Dit duurzame materiaal is bestand tegen de zwaarste omstandigheden. De put wordt vervaardigd uit ring elementen met een hoge stijfheidsklasse, oplopend tot SN8. Ook de binnenwand van de inspectieput is glad, zodat het afvoerwater een goede doorstroming behoudt en vuil weinig kans tot aanhechting heeft. De Renoflow is hoog chemisch resistent en voorzien van KOMO-keur.