Nieuw dorp Hoef en Haag

Tussen Vianen en Hagestein wordt een compleet nieuwe dorp gebouwd: Hoef en Haag. Een van de leden van BureauLeiding levert voor dit project de materialen voor het rioleringsstelsel.

Over het project

Tussen Vianen en Hagestein wordt een compleet nieuwe dorp gebouwd: Hoef en Haag. Hoef en Haag wordt een nieuw dorp aan de rivier De Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen, met alle voorzieningen, en op autoafstand van hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk aan het water en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek.

Eén dorp met drie verschillende sferen en wijken: Het Dorpshart, De Erven en Het Lint. Elk met een eigen identiteit:

  • Het Dorpshart: compact en levendig, met alle voorzieningen
  • De Erven: ruimte en groen
  • Het Lint: vrijheid en ruimte, met een authentieke lange dorpsstraat

De rol van kunststof leidingsystemen in dit project

Een van de leden van BureauLeiding levert voor dit project de materialen voor het rioleringsstelsel via Joosten Kunststoffen aan Aannemersbedrijf Van der Lee. Het gaat om circa 6.000 meter PVC afvoerbuis, 2.000 meter PE buis, 2.300 hulpstukken en 100 putten.

De eerste fase, waarbij Aannemersbedrijf Gebr. Van der Lee circa 75.000 m³ grond verzette en 8 km riolering realiseerde, is afgerond. Momenteel wordt hard gewerkt aan fase 2, waarvoor Joosten Kunststoffen wederom alle putten, buizen en hulpstukken levert geproduceerd door een van de leden van BureauLeiding.

Een prachtig project!

Hoef en Haag - Leef je droom