Compleet kunststof leidingsysteem in wijk Lierkwartier

Aan de rand van het Westland wordt het nieuwe woongebied Lierkwartier gebouwd. Medio 2020 is fase 1 opgeleverd. Inmiddels is ook de verkoop van woningen in fase 2 gestart. Een van de leden van BureauLeiding levert voor dit nieuwe woongebied het complete leidingsysteem. Lees hier alles over het project en de toepassing van het kunststof leidingsysteem.

De nieuwe woonwijk met koopwoningen bestaat uit drie wijken: Op de Akkers, Aan de Kade en Aan de Lanen. Aannemer Verboon Maasland verzorgt met een van de leden van BureauLeiding het complete rioleringssysteem voor fase 1, de wijk Op de Akkers.

De riolering in de wijk bestaat uit twee gescheiden rioolstelsels; één voor vuil en één voor schoon water. In deze wijk worden beide leidingsystemen aangelegd met PVC afvoerbuizen en slagvaste PP inspectieputten. De vuilwaterriolering is aangesloten op de gemeentelijke ruilering, terwijl het regenwater naar een open goot wordt geleid in de voortuin die het regenwater naar de straat leidt. Voor deze wijk wordt ongeveer 4.000m PVC afvoerbuis gebruikt, 825 PVC hulpstukken, 200 PVC Keilinlaten, 60 inspectieputten, 1.500m PE drainagebuis en PP hulpstukken.

Via de PP inspectieputten met maatwerk aansluitingen kan het riool geïnspecteerd en gereinigd worden. De binnenwand is glad, zodat het afvoerwater een goede doorstroming behoudt en vuil weinig kans tot aanhechting heeft. De gladde afwerking voorkomt vuilophopingen. Om een optimale sterkte (weerstand tegen grote drukbelasting) te garanderen is de buitenwand uitgevoerd met een ribbelprofiel. Door dit ribbelprofiel wordt tevens materiaal bespaard, hetgeen leidt tot een lichtgewicht put.