Trends in geavanceerde plastic recycling

Plastic verpakkingsafval brengen problemen met zich mee voor het milieu. Door middel van geavanceerde plastic recycling, ook wel chemische recycling genoemd, wordt het plastic afval verzameld en omgezet in grondstoffen voor de plastic productie of er worden brandstoffen van gecreëerd. Deze nieuwe industrie trekt steeds meer grote bedrijven wereldwijd aan om in circulaire technologie te investeren. Wat zijn de trends in deze snelgroeiende industrie en welke impact kunnen we verwachten in de toekomst?

Onderzoek naar geavanceerde plastic recycling

De Rabobank heeft verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de status, trends en verwachtingen in de geavanceerde plastic recycling. Zo is er onderzoek gedaan naar welke bestaande- en aangekondigde projecten en fabrieken er wereldwijd zijn en welke er worden verwacht. Daarbij is er ook gekeken naar de verschillende technologieën die worden ingezet om het proces te implementeren.

Verschillende soorten plastic recycling

Desondanks de wereldwijde interesse in chemische recycling, staat de industrie nog in de kinderschoenen. Dit komt omdat verschillende technologieën nog worden verkend. Sommige varianten kunnen slechts één type plastic verwerken, bijvoorbeeld polystyreen. Dit wordt ook wel ‘mechanisch recyclen’ genoemd. Andere kunnen een mix zijn van verschillende soorten plastic. Daarbij kan de output verschillen dan verwacht. De Rabobank maakt in hun analyse onderscheid tussen drie type plastic recycling:

  1. Plastic to plastic (PTP): de output wordt gebruikt om nieuw plastic te maken;
  2. Plastic to fuel (PTF): de output kan worden gebruikt als nieuw plastic en als brandstof (afhankelijk van de marktprijs);
  3. Plastic to energy (PTE): de output wordt gebruikt als opwekking voor energie.

Groei in chemische recycling

De groei in geavanceerde plastic recycling is explosief toegenomen. Er wordt verwacht dat deze groei zal blijven stijgen met 300%-400% in 2025, ten opzichte van 2020. De verwachtingen zijn gebaseerd uit een database opgebouwd uit ruim 170 projecten en fabrieken. De projecten verschillen echter in schaal: 

  • Laboratoriumschaal;
  • Proefschaal;
  • Demonstratie schaal;
  • Commerciële schaal.  

Als alle aangekondigde projecten worden gebouwd, zouden er in 2025 wereldwijd 140 fabrieken kunnen staan, met een gecombineerde capaciteit van drie tot vier miljoen kiloton gerecycled plastic per jaar. Het merendeel zou worden geïnstalleerd in de EU en de VS.

 

Kunststof leidingen recyclen

De BIS (Buizen Inzamel Systeem) verzamelt kunststof leidingafval in en recyclet deze, zodat er “virgin buizen” of andere producten uit kunnen ontstaan. Virgin buizen zijn buizen die door de BIS tot nieuw zijn gemaakt en tot zeven keer gerecycled kunnen worden. Hierbij is het wel van belang dat niet zomaar alle kunststof leidingafval wordt ingezameld. Zo kunnen onder andere zachte kunststoffen niet worden meegenomen in dit proces.

Harde-en zachte kunststoffen kunststoffen

Om chemisch recycling meer succesvol te maken, zal er ook gekeken moeten worden naar de verschillen tussen harde- en zachte kunststoffen. Harde kunststoffen herken je doordat ze breekbaar zijn, zoals: leidingen, hulpstukken van PVC en dakgoten. Zachte kunststoffen bewegen mee en kunnen niet zomaar breken, zoals: (tuin)slangen, folie en PET-flessen. 

De twee verschillende soorten reageren anders wanneer ze in aanraking komen met vuur, waardoor er geen recyclaat resultaat is wanneer deze samen worden verbrand tijdens het geavanceerde recyclingproces. Hieronder is er een overzicht van hoe verschillende kunststoffen (zowel hard als zacht) reageren wanneer ze gesmolten worden.

Kunststof

Ontbranding Zelfdovend

Reactie materiaal

PS Snel Nee Verweekt
PMMA Snel Nee Verweekt + weinig verkoling na doven
PA Langzaam Ja Smelt + druipt sterk
PE Snel Nee Smelt + druipt
PVC Zeer langzaam Ja Verweekt + verkoolt
HAWE Langzaam Ja Verkoolt
HAPA Langzaam Ja Verkoolt
PTFE Moeilijk ontvlambaar Ja Verkoolt
PETP Langzaam Ja Spettert

Lood in kunststof

Vroeger werd lood in kunststof gebruikt als stabilisator, maar hierdoor werd er deze grondstof ook teruggevonden in het recycleproces. Deze oude buizen bevatten gemiddeld 1,5% lood wat tot op heden nog niet gescheiden kan worden in geavanceerde recycling. Sinds 2015 wordt lood uitgefaseerd bij de productie van kunststof leidingen. 

 

Samenwerkingen voor technologische ontwikkelingen

Projectsamenwerkingen om technologieën te ontwikkelen zijn eerder regel dan uitzondering. Bedrijven beperken zich niet tot het testen van of investeren in één technologie of tot het werken met slechts één partner. De petrochemische industrie (verwerking van ruwe aardolie) speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Voornamelijk in de PTP-projecten, waarin men van oud plastic nieuwe plastic verpakkingen wil maken, zijn verschillende tijdelijke samenwerkingsverbanden ingezet. 

Resultaten in projectsamenwerkingen

De kwaliteit en kwantiteit van de output uit chemische recycling varieert, doordat sommige technologieën nieuw zijn. Bovendien zijn er erg dure investeringen vereist om de nodige infrastructuur te bouwen. Daarbij zijn er veel partijen in de toeleveringsketen nodig, om dit voor elkaar te krijgen. 

De potentie lijkt veelbelovend en er is een grote vraag naar circulaire kunststof oplossingen. De haalbaarheid op economisch vlak moet alleen nog wel worden bewezen. Daarbij ligt schaarste van grondstoffen op de loer en zijn er milieu hindernissen die overwonnen moeten worden.

 

Kritische succesfactoren

Om de veelbelovende potentie waar te kunnen maken moet rekening gehouden worden met een drietal kritische succesfactoren: 

  • Kosten
  • Milieu hindernissen
  • Wetgeving

De uitdaging hierbij is dat de punten met elkaar verbonden zijn, waardoor ze elkaar kunnen versterken of juist tegenhouden.

Kosten

Wat kost chemische recycling en zijn alle technologieën haalbaar? De productiekosten liggen hoger dan de kosten van nieuwe grondstoffen en mechanisch gerecycleerd kunststof. Dit betekent dat projecten afhankelijk zullen zijn van een groot aantal partners, om voldoende hoeveelheden grondstoffen en afnames veilig te stellen. Anders is het het economisch niet haalbaar. 

Voor de technologieën moeten bewezen zijn óf op commerciële schaal worden uitgerold. Het keerpunt hierbij is dat financiële instellingen en kapitaalverstrekkers zullen aarzelen om grote bedragen te verstrekken, zolang een technologie niet is bewezen.

Milieu hindernissen

Milieuorganisaties zijn kritisch omdat zij denken dat geavanceerde recycling het afvalprobleem door plastic verpakkingen niet op een circulaire en milieuvriendelijke manier oplost. Ze zijn namelijk van mening dat afval omzetten in nieuwe kunststof bouwstenen (PTP) de enige circulaire oplossing zou zijn. Dit staat niet in lijn met de focus van veel grote fabrikanten, omdat zij richten zich op het omzetten van kunststoffen in brandstof (PTF) of energie (PTE).

Verder blijft er waarschijnlijk aan het einde van het geavanceerd recyclingproces giftig restmateriaal achter, dat niet volledig in kaart is gebracht. Daarbij is er een groot verschil tussen het energieverbruik van de verschillende soorten chemische recycling technologieën. Dit heeft impact heeft op de koolstofvoetafdruk. 

Wetgeving

Wetgeving kan een uitdaging zijn in bepaalde branches. Zo zijn er voor voedselverpakkingen strenge wettelijke eisen waaraan plastic moet voldoen. Het resultaat van geavanceerde recycling moet hieraan voldoen om toegepast te worden. Wetgeving kan echter ook kansen bieden, bijvoorbeeld door streefcijfers voor recycling van kunststofafval vast te leggen in het beleid.

 

Trends in de markt

Vereiste samenwerkingen en kritische succesfactoren zorgen ervoor dat de markt meer in beweging komt. Hierdoor verschuift bijvoorbeeld de concurrentie, maar ook de vergoedingen.

Concurrentie

De missie om meer gerecycleerde inhoud op te nemen in plastic verpakkingen en in producten die kunststoffen bevatten, zoals: textiel, speelgoed en auto’s, kunnen leiden tot concurrentie om grondstoffen (in dit geval plastic afval). Vooral polyetheentereftalaat (PET) is populair, waar onder andere frisdrankflessen (petflessen) van worden gemaakt.

Vergoedingen

Momenteel kunnen sommige fabrieken rekenen op gratis grondstoffen of zelfs op poortvergoedingen van de leverancier, maar naar verwachting zal dit niet zo blijven. De marktdeelnemers moeten er namelijk rekening mee houden, dat de kosten van de grondstoffen kunnen stijgen. 

Dit heeft een voordeel voor bedrijven die gemengd kunststofafval kunnen verwerken, ten opzichte van organisaties die enkele en/of schonere grondstoffen verwerken. Aan de andere kant heeft gemengd kunststofafval weinig waarde en vergt hoge kosten, om tot een waardevol product te verwerken. Met de doorvoer van geavanceerde recyclingoplossingen zoals PTF of PTE kan deze waarde dus verhoogd worden.

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.