Persbericht: focus op innovatie tijdens PPXX 2020

Afgelopen week is er een persbericht gepubliceerd door de Plastic Pipes Conference Association over het PPXX 2020 evenement in Amsterdam. De Plastic Pipes XX Conference and Exhibition wordt gehouden van 21 tot 23 september 2020 in het Okura Hotel in Amsterdam.

Het evenement staat in het teken van de toekomstige ontwikkelingen binnen de branche. Een van de onderwerpen is de vraag of de huidige kunststof gasleidingen geschikt zijn voor het transport van waterstof. Dit is binnen Nederland een actueel onderwerp en hier zal onder andere de focus op liggen tijdens Plastic Pipes XX Amsterdam.

Tijdens het evenement zijn er 100 presentaties over de wereldwijde vooruitgang in materiaalontwikkeling, onderzoeksresultaten, case studies, non-destructive testing (NDT) en andere gebieden met betrekking tot kunststof leidingtechnologie.

Andere onderwerpen uit de technische papers die aan bod komen:

  • Een discussie over de initiatieven die de Circular Plastics Alliance in Europa bepleit om de groei van het gebruik van gerecycled materiaal voor kunststof leidingsystemen te ondersteunen. Tijdens deze sessie worden ook de reeds behaalde doelen belicht, zoals nieuwe en snellere testmethoden.
  • De levenscyclusanalyse (LCA) -studie van polyvinylchloride (PVC) buizen in Thailand die meer dan 48 jaar aan gegevens bevat. Deze resultaten tonen de milieuvoordelen van PVC-buizen ten opzichte van traditionele materialen die in de regio worden gebruikt.
  • Een praktijkvoorbeeld over de extrusie van hogedichtheidspolyethyleenpijp (HDPE) op locatie met behulp van een mobiele fabriek in het westen van Texas, VS.