Bert van Steeg nieuwe directeur BureauLeiding

BureauLeiding, brancheorganisatie en kenniscentrum voor kunststof leidingsystemen, heeft een nieuwe directeur. Per 1 februari 2021 is Bert van Steeg gestart met de werkzaamheden voor de brancheorganisatie, als opvolger van Roger Loop.

De 44-jarige Van Steeg was de afgelopen jaren actief voor ondernemers in de detailhandel, als adjunct-directeur bij Detailhandel Nederland. Daarnaast is hij op dit moment fractievoorzitter van het CDA in Utrecht.

Bert van Steeg - Directeur BureauLeiding

Bert van Steeg | Fotograaf: Leonard Walpot

“Ik ga met veel enthousiasme aan de slag voor de ondernemers in de kunststof leidingindustrie. De kunststof leidingindustrie speelt een enorm belangrijke rol in de Nederlandse economie. Niet alleen in productie, maar ook in kennisontwikkeling die deze industrie met zich meebrengt. Het is een vorm van maakindustrie die oplossingen biedt voor de vraagstukken die nu spelen bij bouw en infrastructuur: de bijna 200.000 km kunststof leidingen in de Nederlandse bodem voor drinkwater, (waterstof)gas en afvalwater en riolering dragen onzichtbaar bij aan het oplossen van diverse maatschappelijke problemen. Ik zie het als een uitdaging om mij sterk te maken voor de ondernemers in deze sector. Ik zet mij er graag voor in, om te laten zien welke toegevoegde waarde de sector heeft bij maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid, circulariteit en klimaatadaptatie.”

Van Steeg volgt in deze functie Roger Loop op, die 15 jaar directeur is geweest van BureauLeiding. Loop is nu directeur NRK Verpakkingen.

De voorzitter van BureauLeiding, Jan-Willem Viets, heet namens de leden Bert van Steeg van harte welkom: “Met Bert hebben we een nieuwe directeur in huis, die met enthousiasme de uitdagingen van deze tijd aangaat. Tegelijkertijd wil ik Roger Loop graag danken voor de resultaten die we samen hebben bereikt in de afgelopen 15 jaren.”

Van Steeg is al direct begonnen, en hij hoopt – ondanks de huidige Corona beperkingen – snel met alle stakeholders kennis te kunnen maken.

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.