25 jaar: Altijd iets te vieren

In het licht van de eeuwigheid is 25 jaar te verwaarlozen, maar het is algauw een kwart tot een derde van een mensenleven. Waarschijnlijk is het daarom dat 25-jarige verjaardagen en jubilea zo graag worden gevierd.

25 jaar: Altijd iets te vieren

Den Haag, 01-08-2016
Gewijzigd op: 22-05-2024
Door: Roger Loop

In het licht van de eeuwigheid is 25 jaar te verwaarlozen, maar het is algauw een kwart tot een derde van een mensenleven. Waarschijnlijk is het daarom dat 25-jarige verjaardagen en jubilea zo graag worden gevierd.

Deze gedachte kwam bij me op toen ik snel achter elkaar drie berichten over dingen en organisaties die 25 jaar bestaan las.

Notificaties ontvangen voor nieuwe artikelen?
Meld je dan ook voor de nieuwsbrief van BureauLeiding

In de krant (online!) stond dat Facebook in augustus 25 jaar internet vierde. Dat in het artikel stond dat 25 jaar internet ook al in 2014 was gevierd, en waarschijnlijk in 2018 opnieuw wordt gevierd, doet hier even niet aan af.

Daarna kreeg ik een persbericht van Teppfa (via e-mail) waarin stond dat deze koepelorganisatie van de Europese kunststof leiding- en fitting industrie dit jaar 25 jaar bestaat. Wat overigens al groots in april was gevierd, maar wat nog steeds een feestje waard is.

En toen ik besloot na het lezen van deze artikelen en e-mails aan het werk te gaan, was mijn eerste klusje de correctie van de aanstaande nieuwsbrief van BureauLeiding waarin onder andere wordt ingegaan op het 25-jarige bestaan van het Buizen Inzamel Systeem BIS.

Er lijkt vooralsnog geen grens te stellen aan “dingen” die binnenkort met elkaar gaan communiceren: “It’s life Jim, but not as we know it.”.

Nu weet ik dat iedere lezer van deze blog zonder problemen een veelvoud aan 25-jarige jubilea en verjaardagen kan verzinnen. Maar in de selectie die ik toevallig binnen een half uurtje onder ogen kreeg, vond ik de ogenschijnlijke tegenstelling tussen high-tech en oude economie zo mooi. Want ofschoon een jubileum uit de aard van de zaak over het verleden gaat, hebben in dit geval zowel het internet – in al zijn variëteiten – als de kunststof leiding een veelbelovende toekomst voor zich.

Als we nu al denken dat internet ons leven heeft veranderd, wacht dan maar op het “internet of things”. Er lijkt vooralsnog geen grens te stellen aan “dingen” die binnenkort met elkaar gaan communiceren: “It’s life Jim, but not as we know it.”.

Is er in die wereld dan nog plaats voor iets simpels als een kunststof buis. Jazeker! Want voor het veilige transport van vloeistoffen en gassen zijn er wereldwijd eigenlijk geen reële alternatieven. En omdat kunststoffen garant staan voor innovatie, zal er altijd kunststof zijn, ook als we stoppen met het gebruiken van fossiele grondstoffen. Tot die tijd kunnen we echter nog veelvouden van 25 jaar vooruit door het recyclaat van gebruikte kunststof buizen als grondstof te gebruiken.

We gaan dus nog vaak 25-jarige jubilea van internet, Buizen Inzamel Systemen en hun verenigingen vieren!

Wilt u contact opnemen met de schrijver van dit artikel? Gebruik dan het onderstaande formulier om een bericht te schrijven:

Door: Roger Loop

Directeur BureauLeiding Kenniscentrum kunststof leidingsystemen

  • Roger Loop volgen of contact opnemen: