Kennisdossier Functioneel (deel 2)

conclusie
Voor iedere toepassing de ideale leiding

Dankzij hun functionele eigenschappen zijn kunststof leidingen uitstekend geschikt voor alle toepassingen. Van water-, gas- en elektriciteitsleidingen en rioleringen in en buiten gebouwen tot hwa- en infiltratieoplossingen. Maar wat is de ideale leiding? Dat hangt af van de toepassing en de eisen die u aan de leiding stelt.

Kunststof leiding & duurzaamheid

Aandacht voor duurzaam bouwen staat hoog op de agenda bij overheden en steeds vaker ook bij opdrachtgevers. Dit vraagt om materialen met een zo klein mogelijke impact op de omgeving. Kunststof leidingsystemen passen binnen dit concept van duurzaam bouwen.

De industrie speelt hierin zelfs een actieve rol met een grootschalig recycleprogramma voor kunststof buizen, het Buizen Inzamel Systeem (BIS), en de productie van de 3-laags PVC-U buis met gerecycled materiaal. Het lichte gewicht, de lange levensduur en de recyclebaarheid dragen bij aan positieve lifecycle assessments (LCA’s).

Verschillende leidingen beschikken over de DUBOkeur, het keurmerk voor duurzame bouwproducten.
Over de duurzame kanten van kunststof leidingsystemen heeft BureauLeiding een ander boekje en online magazine gemaakt: Dossier Duurzaam deel 1  en Dossier Duurzaam deel 2.

Functionele voordelen voor de opdrachtgever

  • Waterdicht, gasdicht
  • Geleidt niet
  • Bestand tegen chemische stoffen en corrosie
  • Onderhoudsarm
  • Lange levensduur
  • Lage uitzettingscoëfficiënt

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×