Kennisdossier Functioneel (deel 2)

Kennisdossier Functioneel (deel 2)

Kwalitatieve leidingsystemen zoals riolering en in het bijzonder drinkwaterleidingen hebben meer invloed gehad op volksgezondheid dan de uitvinding van penicilline. In de eerste editie van Dossier Functioneel spraken we al over de toepassingen van kunststof leidingsystemen voor bijvoorbeeld modern waterbeheer. In deze tweede editie gaat het over de eenvoudige verwerkingen van de materialen, enkele van de andere toepassingen, het financiële plaatje en het voordeel van keurmerken.

1. Eenvoudige verwerking

Kunststof leidingen zijn eenvoudig te verwerken. Dat is prettig voor aannemers en installateurs, maar ook voor de opdrachtgever. Want eenvoudig verwerken betekent een kortere doorloop en lagere installatiekosten.

2. Lage kosten – Investering in de toekomst

Bij de keuze voor een leidingsysteem spelen naast functionele eisen natuurlijk ook de kosten een belangrijke rol. Algemene kostenvergelijkingen tussen verschillende leidingsystemen en -materialen zijn moeilijk te maken, omdat hierop veel factoren van invloed zijn. Wel spreekt een aantal eigenschappen in het voordeel van kunststof.

3. Gegarandeerd betrouwbaar en goed uitwisselbaar

Kunststof buizen voldoen standaard aan de norm. Een hoge kwaliteit is kenmerkend voor de producten van de Nederlandse kunststof leidingindustrie. Kunststof leidingsystemen zijn gecertificeerd volgens alle in Nederland geldende normen.

4. Conclusie – Voor iedere toepassing de ideale leiding

Dankzij hun functionele eigenschappen zijn kunststof leidingen uitstekend geschikt voor alle toepassingen. Van water-, gas- en elektriciteitsleidingen en rioleringen in en buiten gebouwen tot hwa- en infiltratieoplossingen. Maar wat is de ideale leiding? Dat hangt af van de toepassing en de eisen die u aan de leiding stelt.
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×