Kennisdossier Functioneel (deel 1)

Kennisdossier Functioneel (deel 1)

De toepassing van leidingsystemen is één van de grootste stappen vooruit geweest in de ontwikkeling van de westerse samenleving. De aanleg van riolering en drinkwaterleidingen heeft meer invloed gehad op de volksgezondheid dan de uitvinding van penicilline. Met de komst van riolering konden we afrekenen met hardnekkige infectieziekten, en door de waterleiding kwam veilig drinkwater voor iedereen beschikbaar.  Voor onze gezondheid vertrouwen wij derhalve op een omvangrijk stelsel van leidingsystemen. Lees hier alles over in Dossier Functioneel deel 1- het online magazine van BureauLeiding

1. Dossier Functioneel

De aanleg van riolering en drinkwaterleidingen heeft meer invloed gehad op de volksgezondheid dan de uitvinding van penicilline. Met de komst van riolering konden we afrekenen met hardnekkige infectieziekten, en door de waterleiding kwam veilig drinkwater voor iedereen beschikbaar.

2. Breed toepasbaar

Kunststof leidingsystemen zijn inzetbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen. De variëteit in buizen met verschillende eigenschappen, diameters en hulpstukken zoals bochten, koppelingen en putten is groot. Hierdoor is er voor iedere toepassing een passend kunststof leidingsysteem te vinden.

3. Infiltratie: Kunststof infiltratieriool maakt modern waterbeheer mogelijk

Het watersysteem moet tegenwoordig plotselinge pieken in wateraanvoer, bijvoorbeeld door extreem zware neerslag, moeiteloos kunnen opvangen.

4. Flexibel: Kunststof beweegt mee

Leidingen hebben het zwaar in de Nederlandse bodem. Een groot deel van ons land is veroverd op de zee. Hierdoor is de bodem continu in beweging. Leidingen moeten deze krachten kunnen opvangen. Kunststof leidingsystemen beschikken over de juiste combinatie van flexibiliteit en dichtheid voor deze sterk wisselende omstandigheden.
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×