Kennisdossier Duurzaam (deel2)

energiebesparing
Evenveel doen met 20% minder energie

De kunststofverwerkende industrie maakt werk van energiebesparing. Geheel vrijwillig heeft deze omvangrijke industriesector – in Europa goed voor een jaaromzet van 300 miljard euro – met de overheid afgesproken dat zij maatregelen zal nemen om het energieverbruik met 20% terug te dringen. Dit is vastgelegd in de Meerjarenafspraak energie-efficiency.

In het kader van het energiebesparingsbeleid heeft de overheid met een groot aantal sectoren een meerjarenafspraak gemaakt over de verbetering van de energie-efficiency. Dit zijn overeenkomsten tussen de overheid en bedrijven, instellingen en gemeenten om energie te besparen door een effectief en efficiënt gebruik.

Energiebesparende maatregelen

De vrijwillige Meerjarenafspraak is getekend door de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK). Ook de producenten van kunststof leidingsystemen, verenigd in BureauLeiding, maken energiebesparing tot speerpunt voor de komende jaren. De sector werkt dan ook al hard aan energiebesparende maatregelen, zoals windmolens en installaties voor warmtekrachtkoppeling (wkk). Ook de keuze voor transport over water voor de aanvoer van grondstoffen spaart energie. Met al deze maatregelen levert de sector een directe bijdrage aan de doelstelling van Nederland en de EU om in 2020 20% energie te besparen.

20% energiebesparing in 2020 is speerpunt voor de kunststof industrie.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×