Kennisdossier Duurzaam (deel2)

DUBOKEUR
voor kunststof buizen

Door de toenemende aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bij opdrachtgevers, gaat ook bij bouwen steeds meer aandacht uit naar duurzaamheid. Dit heeft geleid tot DUBOkeur, het onafhankelijke keurmerk voor duurzaamheid in de bouw. Al sinds 2011 zijn PVC buizen beloond met het DUBOkeur op het gebied van hemelwaterafvoer, binnenriolering en buitenriolering.

Het DUBOkeur toont op een onafhankelijke manier de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van bouwmaterialen aan. Afnemers zien aan dit keurmerk dat het product het milieu zo min mogelijk aantast.

Laagste milieukosten

Het DUBOkeur is dan ook alleen weggelegd voor de meest milieuvriendelijke producten in hun klasse. Dit keurmerk wordt toegekend door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) in Bussum.
Het NIBE beoordeelt per toepassingsgebied verschillende producten op basis van 17 criteria, van de invloed op het broeikaseffect tot hergebruik en afvalverwerking. Aan de hand van deze score bepaalt het NIBE in welke milieuklasse het product valt. Er zijn zeven milieuklassen; alleen producten in milieuklasse 1 of 2 komen in aanmerking voor het DUBOkeur. Dit betekent dat deze producten van alle alternatieven de laagste milieukosten met zich meebrengen. Bij haar beoordeling heeft NIBE zich gebaseerd op Life Cycle Assessments die zijn uitgevoerd door het onafhankelijke Belgische onderzoeksbureau VITO – vergelijkbaar met TNO in Nederland. Deze werkwijze is geheel in lijn met ‘EN 15804 sustainability of construction works’ 4 en onafhankelijk getoetst door Denkstatt – een Europees erkende beoordelingsinstantie.

voor kunststof leiding

• Binnenriolering 75mm 3-laags PVC-U buis

• Buitenriolering 315 mm 3-laags PVC-U buis

• Hemelwaterafvoer 80 mm PVC buis

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×