Kennisdossier Duurzaam (deel1)

KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN
Dossier duurzaam

Alles wat we bouwen heeft impact op de wereld om ons heen. Meer dan ooit dringt het besef door dat voorraden energie en grondstoffen eindig zijn. De grenzen van onze aarde komen in zicht. Beleidsmakers, opdrachtgevers, architecten, bouwers en de toeleverende industrie richten zich dan ook steeds meer op duurzaam bouwen.

Nieuwe manieren van ontwerpen en bouwen zorgen ervoor dat gebouwen minder energie verbruiken en langer meegaan. Dergelijke gebouwen hebben een kleine ecologische voetafdruk, oftewel zo min mogelijk negatieve invloed op het milieu. Dit stelt bijzondere eisen aan de manier van bouwen en aan de materialen die worden toegepast. Recente onderzoeken tonen aan dat kunststof leidingsystemen prima passen binnen de filosofie van duurzaam bouwen en de circulaire economie.

In dit dossier van BureauLeiding – het kennis- en expertisecentrum van de kunststof leidingindustrie in Nederland – zetten we de belangrijkste duurzaamheidsaspecten van kunststof leidingen voor u op een rij. Daarmee willen we u helpen bij een weloverwogen en vooral duurzame materiaalkeuze als het gaat om leidingsystemen.

KUNSTSTOF LEIDING

  • Verwachte levensduur: minimaal 100 jaar 1
  • Geen weekmakers en zware metalen in nieuwe kunststof leidingsystemen
  • Bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, geen corrosie of afgifte van ongewenste stoffen
  • Zeker 7 keer recyclebaar, onder andere via het Buizen Inzamel Systeem (BIS)
  • Minimale lekverliezen
  • Life Cycle Assessments (LCA) scoren positief t.o.v. traditionele materialen
  • DUBOkeur voor PVC leidingsystemen voor riolering en hemelwaterafvoer

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×