Kennisdossier Duurzaam (deel1)

Kennisdossier Duurzaam (deel1)

Alles wat we bouwen heeft impact op de wereld om ons heen. Lees hier alles over in Dossier Duurzaam deel 1- het online magazine van BureauLeiding

1. Dossier duurzaam

Alles wat we bouwen heeft impact op de wereld om ons heen. Meer dan ooit dringt het besef door dat voorraden energie en grondstoffen eindig zijn. De grenzen van onze aarde komen in zicht. Beleidsmakers, opdrachtgevers, architecten, bouwers en de toeleverende industrie richten zich dan ook steeds meer op duurzaam bouwen.

2. Voor de eeuwigheid

Hoe lang gaat een gebouw of infrastructuur mee? Dit is een belangrijke vraag als het gaat om duurzaamheid. De levensduur van de gebruikte materialen vormt dan ook een cruciaal uitgangspunt voor duurzaam bouwen.

3. Verantwoorde additieven

Bij de productie van PVC buizen worden verschillende stoffen toegevoegd om de buizen de gewenste eigenschappen te geven. Stabilisatoren zorgen bijvoorbeeld dat de kunststof ongevoelig is voor aantasting door chemicaliën, hoge temperaturen en zonlicht. De kunststof leidingindustrie streeft naar een verantwoord gebruik van deze additieven. Bij de productie van kunststof leidingsystemen worden dan ook geen schadelijke zware metalen en weekmakers gebruikt.

4. Ongevoelig voor invloeden

Chemische stoffen, zonlicht, slijtage en zetting van de bodem hebben weinig invloed op kunststof leidingen. Er komen geen chemische stoffen vrij uit kunststof buizen en koppelingen. Juist dát is belangrijk in situaties waar hygiëne, veiligheid en het milieu centraal staan.

5. Het Buizen Inzamel Systeem (BIS)

Kunststof leidingsystemen zijn uitstekend geschikt voor hergebruik. Ze passen dan ook prima binnen het concept van duurzaam bouwen en de circulaire economie, die vragen om materialen die recyclebaar zijn.

6. Het PVC recycling proces

Het ingezamelde kunststof leidingafval wordt opgewerkt tot een nieuwe grondstof die weer gebruikt kan worden voor de productie van nieuwe leidingproducten, zoals de zogenaamde 3-laags buis.
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×