Voorbedrade buizen: een duurzame oplossing

Een van leden van BureauLeiding heeft een nieuwe innovatie op het gebied van kabels in buizen: de flexibele voorbedrade buizen in zeven verschillende basiskleuren. Iedere kleur representeert een type kabel dat in de buis zit.

Wat zijn flexibele buizen?

Met de flexibele buizen kunnen installateurs snel en veilig elektro-installaties aanleggen voor woningbouw, utiliteitsbouw en industriële toepassingen. De buizen bestaan uit:

 • Alarmkabels
 • Coaxkabels
 • Datakabels
 • Installatiekabels
 • Signaalkabels
 • Stroomkabels
 • Stuurstroomkabels

Daarbij zijn de buizen probleemloos in elk bouwproject aan te leggen, zoals bijvoorbeeld in: betonvloeren, kanaalplaatvloeren, houtskeletbouw en breedplaatvloeren. De flexibele buizen zijn dus ruim inzetbaar, waardoor er voor elke situatie een gepaste oplossing is.

De voordelen van de buizen

De flexibele buizen met basiskleuren brengen verschillende voordelen met zich mee. We zetten ze voor je op een rij:

 1. Iedere toepassing een eigen kleur
 2. Slimme metermarkering
 3. Ruim assortiment
 4. Makkelijk te installeren

Iedere toepassing een eigen kleur

Het herkennen van de bedrading kan een uitdaging worden wanneer er verschillende kabels dicht bij elkaar liggen. Door iedere toepassing een andere kleur mee te geven, zijn de buizen nu ook voor, tijdens en na de installatie snel te herkennen. Op onderstaande afbeelding staat een overzicht van de verschillende type kabels, met de kleur van de buis erbij. 

overzicht kleuren voorbedrade buizen

Slimme metermarkering

Een ander voordeel van de flexibele buizen, is de metermarkering. Elke buis heeft bij iedere meter een aanduiding, waardoor het zeer eenvoudig is om de lengte af te meten. Daarbij zijn de buizen gemaakt van hoogwaardig kunststof, wat het afsnijden ook zeer gemakkelijk maakt. 

Ruim assortiment

In het assortiment kunt u standaard draad- en kabelcombinaties vinden, maar het is ook mogelijk om de flexibele buizen op maat te krijgen. Daarbij kunt u aangeven in welke lengte u de buizen wilt ontvangen, waardoor zelf knippen niet meer nodig is.

Makkelijk te installeren

Groot project voor de boeg? Door middel van de geleverde elektro-installatie, krijgt u een totaalsysteem die op maat gemaakt is. Deze bestaat uit verdeeldozen en voorbedrade elektrabuizen. Hierdoor is het slepen van zware rollen of buizen verleden tijd en hoeft de elektroboom alleen nog maar uitgerold te worden.

“De voorbedrade buizen zijn een duurzame oplossing met innovatieve kenmerken. Door de verschillende basiskleuren en de metermarkering zal installatie een stuk sneller en gemakkelijker gaan.”