Onderzoek levensduur PVC leidingen – Utah State University

Utah State University deed een uitgebreid onderzoek naar de levensduur van PVC waterleidingen. Lees hier de resultaten van het onderzoek.

Onderzoek Utah State University: Betrouwbaarheid en levensduur bij PVC waterleidingen

Dit aanvullende onderzoek van Utah State University onderzoekt de elementen van betrouwbaarheid en levensduur bij PVC waterleidingen. Hieronder is een samenvatting van het rapport te lezen.

Aanvullend onderzoek bij PVC waterleidingen

De waterleiding industrie is over de jaren erg veranderd. Dit geldt voor zowel het type, maar ook voor de levensduur van de gebruikte materialen. In de Verenigde Staten zijn de kosten van ondergrondse waterleidingen 60% van de benodigde totale kosten. Gemeenten blijven worstelen met het balanceren van een betaalbaar wateraanbod tegenover de kosten van storingen in de waterleidingen. Met de introductie van PVC leidingen werd het mogelijk om leidingdegradatie door corrosie aan te pakken.

Eerdere onderzoeken hebben nog niet alle elementen van waterleiding storingen onderzocht. Daarom deed de Utah State University aanvullend onderzoek over degradatieprocessen en procedures en het dilemma rondom betaalbaarheid van water.

Belangrijkste bevindingen in het onderzoek

Het onderzoek van Utah State University is een belangrijke aanvulling op eerder onderzoek naar PVC waterleidingen. Leiding onderzoek en test data tonen aan dat PVC leidingen een levensduur hebben van meer dan 100 jaar. De lange levensduur komt ook in het onderzoek van de Utah State University naar voren.

Een andere belangrijke bevinding is dat Amerikaanse waterbedrijven de storingen en onderhoudskosten kunnen verminderen door PVC waterleidingen te gebruiken die corrosie bestendig zijn. Eerder onderzoek toonde aan dat loden leidingen een groot probleem zijn voor watersystemen en waarbij zelfs nieuwere metalen leidingen sneller storingen vertonen dan oudere typen vanwege de dunnere wand.

Daarnaast toont het onderzoek aan dat PVC waterleidingen een hoge mate van weerkracht hebben in bevriezende omstandigheden. Dit is positief aangezien loden pijpen storingen vertonen tijdens de winter in de Verenigde Staten.

Voordelen van PVC waterleidingen

PVC waterleidingen bieden vele voordelen, zowel functioneel als duurzaam, bij beheer en onderhoud en bij gezondheid. BureauLeiding heeft de vele voordelen uitgebreid in dit artikel beschreven.

Het volledige rapport lezen van Utah State University? Download hieronder het volledige rapport.

Titel
PVC PIPE LONGEVITY REPORT
Subtitel
UTAH STATE UNIVERSITY
Publicatie datum
mei 2014
Auteur
Steven Folkman, Ph.D, P.E.
Taal
Engels

Bijlagen

  • utah-state-university-pvc-longevity-report-may2014.pdf (19.26MB)