Rondleiding: Nr1. Maart 2006

RondLeiding is een uitgave van BureauLeiding, informatiebureau kunststof leidingsystemen.
RondLeiding verschijnt tweemaal per jaar. RondLeiding wordt naar een vast aantal adressen verstuurd binnen een door BureauLeiding gedefinieerde doelgroep.
Aan de hand van sfeervolle artikelen, reportages en zeer uiteenlopende onderwerpen, brengt RondLeiding de innovatieve wereld van kunststof leidingsystemen onder de aandacht van een brede doelgroep.

Snoeien, groeien en een nieuw blad.

Ik heb nooit echt groene vingers gehad. Veel verder dan grasmaaien, zo nu en dan een nieuwe struik planten en dorre takken en bladeren verwijderen, kwam ik eigenlijk nooit. En toch lag mijn tuin er altijd keurig bij.

Maar als ik dan van een afstandje keek en de tuin vergeleek met die van de buurman, moest ik constateren dat zijn planten altijd voller bloeiden en dus simpelweg mooier waren.

Toen ik hem daar eens op aansprak, legde hij geduldig uit dat de truc hem in het snoeien zat. Hij snoeide elk jaar in de herfst zwaar terug. Dat had in het begin wel wat moed gevraagd, omdat je je nauwelijks kunt voorstellen dat er uit die paar stronkjes weer grote, sterke planten zullen opkomen, maar ondertussen waren de resultaten natuurlijk het beste bewijs van het succes van zijn aanpak.

De buurman zal wel spijt van zijn college hebben gekregen, want ik heb zijn lessen nauwkeurig toegepast, en inderdaad staat mijn Hortensia er nu beter bij dan de zijne!

Zo op het eerste gezicht een beetje vreemde vergelijking misschien, maar bij de branchevereniging voor de kunststof leidingindustrie in Nederland hebben we eigenlijk hetzelfde principe toegepast. Op allerlei fronten hebben we de boel fors aangepakt om in de toekomst nog beter aan de eisen, die aan een moderne branchevereniging mogen worden gesteld, te kunnen voldoen. Meer hierover vindt u op de volgende pagina’s.

Een direct resultaat van dit alles is een nieuwe naam voor onze vereniging:

BureauLeiding, informatiebureau kunststof leidingsystemen. Over moed  gesproken. BureauLeiding heeft zich onder andere ten doel gesteld om u meer en beter over onze branche, over wat ons beweegt en uiteraard over kunststof leidingsystemen te informeren. Een belangrijk instrument hiervoor heeft u nu in handen: de eerste uitgave van ons gloednieuwe magazine RondLeiding.

Voortaan zult u twee maal per jaar via RondLeiding geïnformeerd worden over de wereld van kunststof leidingsystemen, in de meest ruime zin van het woord. We hebben gekozen voor een opzet waarbij de onderwerpen op een prettig leesbare wijze een brede lezersdoelgroep moeten aanspreken. Van beleidsbepaler tot installateur, om het maar even te schetsen. We pretenderen in geen geval een vakblad te zijn, die zijn er al ruim voldoende. Bovendien kunt u voor product informatie terecht bij de leden van BureauLeiding. De vormgeving is ook “salonfähig” genoeg, dus u kunt ‘m met een gerust hart thuis op uw salontafel leggen.

Als team van BureauLeiding zijn wij reuze trots op de geboorte van dit eerste nummer. Wij hopen dat u net zo enthousiast zult worden tijdens het lezen of het doorbladeren. Wij vertrouwen erop dat RondLeiding uw kijk op kunststof leidingsystemen verfrist.

Veel leesplezier.

Roger M.P. Loop

Directeur

Titel
Rondleiding Nr. 1
Publicatie datum
maart 2016
Auteur
BureauLeiding
Aantal pagina's
40
Taal
Nederlands

Bijlagen

  • rondleiding_nr_1_maart-2006.pdf (2.27MB)