RondLeiding Nr. 5 – Juni 2008

Deze RondLeiding is een aardige variatie op het thema “informatie en inspiratie rond kunststof leidingsystemen” bijeen te brengen. Natuurlijk kijken we naar de sport, maar dan vooral hoe ook kunststof leidingen bij deze topprestaties betrokken zijn (irrigatie in Beijing, high-tech in zwembaden). En we kijken naar al bekende of meer recente topprestaties van kunststof leidingsystemen: onder andere de geringe milieu-effecten en de eenvoudige installatie. Daarnaast zijn er ook altijd nog de toepassingen uit andere sectoren waar u wellicht nog niet mee bekend bent.

Topprestaties!

Bent u er klaar voor? U zult wel moeten, want u kunt er niet om heen deze zomer.
Topsport en topprestaties! Het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland, de Tour de France, de Olympische Spelen in Beijing, en nog vele andere sportevenementen.
En daarnaast natuurlijk de vele verwijzingen naar topsport en topprestaties van Jan en alleman om toch maar een graantje van de populariteit van deze evenementen mee te pikken. Dat is voor de kunststof leiding industrie niet anders.

Maar wij hebben misschien wel wat meer recht van spreken. Wat velen namelijk niet meer weten is dat de discipline 100 meter buizen leggen onder grote druk van de traditionele materialen alweer een tijdje geleden van het programma is gehaald. Het leggen van 100 meter kunststof buis gaat zo snel, dat de anderen keer op keer het nakijken hadden.
En nog steeds zijn er vertegenwoordigers van andere materialen die moeite hebben met het succes van kunststof leidingsystemen. Zo werd er onlangs door een fabrikant van betonnen putten gesuggereerd dat kunststof putten, ook al voldoen ze aan de van toepassing zijnde normen, toch eigenlijk niet zouden voldoen. Er werd gesteld dat de normen niet in orde zouden zijn. En dat is natuurlijk een vreemd argument als je bedenkt dat we met z’n allen nu juist zo trots zijn op hoe we in Nederland tot normen komen en hoe we er mee omgaan. Om terug te keren naar de sport:
deze actie kwam dus neer op het willen veranderen van de spelregels tijdens het spel. En wie denkt u dat de spelregels wil veranderen tijdens het spel: de winnaar of de verliezer? Inderdaad! Meer zeg ik er hier niet over.

Geniet u vooral verder van de topprestaties van kunststof leidingsystemen. Die presteren dag in dag uit, jaar na jaar, met een levensduur die in de menselijke maat diverse generaties beslaat. En juist omdat u naar kunststof leidingsystemen geen omkijken heeft, wens ik u ook toe dat u deze zomer ongestoord gaat genieten van topprestaties tijdens het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische spelen.

En om de tijd tot dan te overbruggen hebben we in deze RondLeiding weer geprobeerd een aardige variatie op het thema “informatie en inspiratie rond kunststof leidingsystemen” bijeen te brengen. Natuurlijk kijken we naar de sport, maar dan vooral hoe ook kunststof leidingen bij deze topprestaties betrokken zijn (irrigatie in Beijing, high-tech in zwembaden). En we kijken naar al bekende of meer recente topprestaties van kunststof leidingsystemen: onder andere de geringe milieu-effecten en de eenvoudige installatie. Daarnaast zijn er ook altijd nog de toepassingen uit andere sectoren waar u wellicht nog niet mee bekend bent.

Om in stijl af te sluiten: “Dat de beste moge winnen!”
En dat de verliezer van de spelregels afblijft…
Ik wens u wederom veel kijk- en leesplezier met deze RondLeiding

R.M.P. Loop
Directeur

Titel
RondLeiding Nr. 5
Publicatie datum
Juni 2008
Auteur
BureauLeiding
Aantal pagina's
40
Taal
Nederlands

Bijlagen

  • rondleiding_nr_5_juni_2008.pdf (2.24MB)