RondLeiding Nr. 2 – November 2006

Enkele bekende Nederlanders aan het woord over hun vakgebied en hun beleving bij kunststof leidingen. Daarnaast gaan we ook in op de actuele discussie over het al dan niet afkoppelen. En voor het overige zult u weer worden verrast door de veelzijdigheid van de kunststof leiding. Ofschoon overal in onze dagelijks leven aanwezig, kan ze meer en doet ze meer dan u denkt.

Over de lat en nog hoger!

Je legt de lat hoog. Niet zo maar hoog, maar ambitieus hoog. Je blaakt van zelfvertrouwen,
je weet wat je kan, en je legt de lat toch nog ietsje hoger.
Dat is eigenlijk wat wij hebben gedaan. We wisten welke kwaliteiten er aanwezig waren bij FKS, de vereniging van Fabrikanten van Kunststofleiding Systemen, en
toch was het zeer ambitieus om zowel de naam van de vereniging te veranderen in BureauLeiding, informatiebureau kunststof leidingsystemen, als ook direct een nieuw
magazine te lanceren, RondLeiding, informatie en inspiratie rondom kunststof leidingsystemen.

Dat is precies wat we in maart 2006 hebben gedaan!
Gelukkig bleek ons zelfvertrouwen terecht. Want we zijn ruim over de lat gekomen. De nieuwe naam BureauLeiding heeft vanaf de lancering de tongen losgemaakt en alleen al op die manier bijgedragen aan meer en goede aandacht voor kunststof leidingsystemen.

Ook RondLeiding, waarvan u nu uitgave nr. 2 in handen heeft, was een schot in de roos. De respons op nr. 1 was namelijk fantastisch!
We hadden de ambitieuze doelstelling om kunststof leidingen salonfähig te maken. Een expeditie richting terra incognita. Maar we hebben het gebied in kaart gebracht.
Naast vele positieve reacties van aannemers, installateurs, ambtenaren en architecten ook leuke reacties van anderen. De echtgenote van een van onze relaties liet ons weten “nooit gedacht te hebben ooit vrijwillig – en met plezier – een tijdschrift over kunststof leidingen te lezen”.

Naast onze ambitie om voor iedereen die beroepsmatig met kunststof leidingsystemen werkt het fenomeen kunststof leiding vanuit andere, en wellicht onverwachte invalshoeken te belichten, lijkt het erop dat we in ieder geval hebben bereikt dat ergens in Nederland een vakman nu met z’n echtgenote over z’n werk kan praten.
Mochten we hier met onze ambitie zijn doorgeschoten, laat ons dat alsjeblieft weten. Maar we denken toch de meerderheid met dit blad en deze opzet een plezier te
doen.

Vandaar dat we weer enkele bekende Nederlanders aan het woord laten over hun vakgebied en hun beleving bij kunststof leidingen. Daarnaast gaan we ook in op de actuele discussie over het al dan niet afkoppelen. En voor het overige zult u weer worden verrast door de veelzijdigheid van de kunststof leiding. Ofschoon overal in onze dagelijks leven aanwezig, kan ze meer en doet ze meer dan u denkt.

O ja, let op waar u het blad na het lezen “laat slingeren”, want we weten nu dat RondLeiding ook buiten de oorspronkelijke doelgroep wordt gelezen!
Ik wens u wederom veel kijk- en leesplezier.

Roger M.P. Loop
Directeur

Titel
Rondleiding Nr. 2
Publicatie datum
november 2006
Auteur
BureauLeiding
Aantal pagina's
40

Bijlagen

  • rondleiding_nr_2_november_2006.pdf (2.81MB)