Rethink Plastics video zet mensen aan het denken

Welke functie heeft kunststof in ons dagelijks leven? Rethink Plastics heeft een video gepubliceerd die je aan het denken zet. Wat is de waarde van plastic?

Regelmatig verschijnen er verhalen in het nieuws over dieren die sterven aan plastic in het water en worden de slechte kanten van rubber benoemd. Met Rethink: Plastic helpt, willen NRK en Plastics Europe Nederland de positieve kant belichten van plastic en rubber. Ze leveren een grote bijdrage aan onze maatschappij. Tijd om de reputatie te verbeteren.

Dit doen ze door middel van de video ‘plastic helpt’. In deze video worden verschillende situaties aangehaald waarbij plastic en rubber onmisbaar zijn. De doelgroep wordt bewust gemaakt van de eigenschappen en toegevoegde waarden van plastic. Hoe vindt bijvoorbeeld een bloedtransfusie veilig plaats of wordt een huis optimaal geïsoleerd? Plastic helpt om te beschermen, verbinden, verzorgen, ontwikkelen, innoveren en te besparen. Het is een onmisbaar product in onze samenleving.

Met alledaagse voorbeelden van de waarde van plastic en rubber wil Rethink mensen aan het denken zetten. Rethink streeft naar een gezamenlijke inzet om zo tot een circulaire economie te komen.