Nooit meer bevroren leidingen met een vorst geïsoleerd leidingsysteem

Wanneer temperaturen beneden het vriespunt zakken, kan vrieskou aan- en afvoerstoringen veroorzaken. Een van de leden van BureauLeiding heeft een innovatieve oplossing bedacht tegen bevroren leidingen, waardoor de afhankelijkheid van weersomstandigheden fors vermindert.

Hoe snel kunnen leidingen bevriezen?

Ondergrondse leidingen kunnen in elk tijdsbestek bevriezen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Als de omgevingstemperatuur extreem laag is, zal het niet heel lang duren voordat de leidingen bevriezen. Geïsoleerde leidingen en elektrisch verwarmbare kabels zijn daarom een uitkomst voor landen die regelmatig met strenge vorst te maken hebben. 

 

Geïsoleerde leidingen en elektrisch verwarmbare kabels

Een van de leden van BureauLeiding biedt waterafstotende meerlaagse thermisch geïsoleerde kunststof leidingen aan, die zorgen voor een veilige installatie van alle boven- en ondergrondse netwerken. Voor plekken met extreme temperaturen kunnen leidingen worden geïntegreerd met een verwarmingsdraad. 

Deze vorstbestendige leidingen zijn onderdeel van een compleet assortiment waar ze voor ingezet kunnen worden:

  • Watertoevoerleidingen: voorgeïsoleerde drukleidingen voor waterleidingen en serviceleidingen van PVC of PE die zijn uitgerust met leidingen voor verwarmingsdraden.
  • Afval- en afvoerleidingen: complete voorgeïsoleerde riolerings- en drainagesystemen, ook geschikt voor bovengrondse leidingen zoals brugovergangen, tunnels en ondiepe sleuven. 
  • Bodem- en afvalleidingen voor huizen: voor geïsoleerde binnen- en buiten afvoerleidingen voor huizen en hutten.
  • Warmtepomp en geotherm: voorgeïsoleerde leidingen voor het verhogen van rendement van geothermische toepassingen en warmtepompen.
  • Industriële leidingen: voorgeïsoleerde leidingen om vloeistoffen op een gereguleerde temperatuur te houden. Perfect voor toepassingen in de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. 
  • Tijdelijke bypasses: herbruikbare voorgeïsoleerde leidingen voor het maken van tijdelijke bypasses tijdens aanleg of reparatie.
  • Stadsverwarming: complete en gecertificeerde voorgeïsoleerde leidingsystemen voor ondergrondse stadsverwarmingsnetwerken voor de distributie van warm water.

De voorgeïsoleerde leidingen zijn gecertificeerd volgens zowel de nationale als internationale veiligheidsnormen. Daarbij zijn ze ook integreerbaar met verwarmingsdraden, die behalve bovengronds, ook ideaal zijn in ondiepe greppels. Tot slot, kunnen de vorstbestendige leidingen gebruikt worden om bestaande leidingen op te waarderen of om regengoten en soortgelijke constructies tijdelijk te ontdooien. 

De branche draagt actief bij met innovatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen die veranderende omstandigheden bieden.