FAQ: Verbindingen monteren op de werkplek in inspectieputten

Antwoord:
Door in de schacht een gat te boren en een afdichtring aan te brengen, kunnen ook op de werkplek eenvoudig en snel nieuwe verbindingen worden gemonteerd.

Verbindingen monteren

Soms kan een extra doorvoer nodig zijn in zowel betonnen als kunststof inspectieputten. Het is belangrijk voor degene die het werk uitvoert, dat een extra doorvoer eenvoudig en met beperkt gebruik van technisch gereedschap gemaakt kan worden.
Voor het boren van een opening ten behoeve van een extra doorvoer in de betonnen inspectieput (wand van een paar centimeter harde beton) is een speciale diamantboor nodig. Vaak wordt de opening voor de extra doorvoer ook met een klopboormachine gemaakt of met hamer en beitel. In dat geval zal de opening geen goede kwaliteit hebben en zullen de in de doorvoer te plaatsen elementen slecht passen. Een speciaal verloopstuk is dan nodig. Dit verloopstuk wordt in de wand van de betonnen inspectieput aangestort, hetgeen zeer tijdrovend is. In bepaalde gevallen kunnen speciale rubber afdichtringen of verloopstukken worden gebruikt, maar dit vereist een zeer goede kwaliteit van boren.

De wanddikte van de kunststof inspectieput is gering en het boren kan worden gedaan met een standaard grotegatenboor of gatenzaag.
In het geboorde gat kan een speciale afdichtring worden geplaatst of een verloopstuk. Lijm of mortel zijn hiervoor niet nodig. De verbinding is waterdicht.
Een nieuwe verbinding met een kunststof buis kan rechtstreeks via verloopstuk of afsluitring worden gemonteerd.