veelgestelde vraag

Zijn kunststof inspectieputten waterdicht?

Ja, in rioleringsstelsels van kunststof buizen en in kunststof inspectieputten komen geen lekkages voor. Vervuiling van de grond door doorsijpelen van afvalwater of insijpelen van grondwater in de inspectieput komt dan ook niet voor.
veelgestelde vraag

FAQ: Weerstand verkeersbelasting bij kunststof inspectieputten

Verkeersbelasting op het deksel wordt niet gedragen door de flexibele kunststof inspectieput, maar door de verdichte grond rondom de inspectieput.
veelgestelde vraag

FAQ: Verbindingen monteren op de werkplek in inspectieputten

Door in de schacht een gat te boren en een afdichtring aan te brengen, kunnen ook op de werkplek eenvoudig en snel nieuwe verbindingen worden gemonteerd.
veelgestelde vraag

FAQ: Inspectiesysteem in kunststof inspectieputten

De inspectiecamera wordt tegenwoordig het meest gebruikt, omdat dit een veilige, snelle en voordelige methode is.
veelgestelde vraag

FAQ: Effect watertemperatuur en weersinvloed op duurzaamheid

Nee, kunststof inspectieputten zijn bestand tegen uiteenlopende temperaturen en zijn niet vatbaar voor schade door vorst omdat ze niet poreus zijn.
veelgestelde vraag

FAQ: Aanpassen kunststof inspectieputten aan hoogte van wegdek

Kunststof inspectieputten zijn voorzien van een uitschuifbaar en in hoogte verstelbaar deksel, waardoor grote flexibiliteit en snelle uitvoering zijn gewaarborgd.
veelgestelde vraag

FAQ: Hydraulische eigenschappen van kunststof inspectieputten

De gladde binnenkant geeft kunststof inspectieputten uitstekende hydraulische eigenschappen en verlaagt het risico op verstoppingen of zelfs blokkades.
veelgestelde vraag

FAQ: Installatie techniek van kunststof inspectieputten

Ja, de installatie van kunststof inspectieputten is veel eenvoudiger, omdat ze lichter zijn, omdat met een kleinere sleuf kan worden volstaan en omdat er een zeer ruime keuze qua verbindingen voorhanden is.
veelgestelde vraag

FAQ: Kunststof inspectieputten en de inwerking van chemicaliën

Ja, Kunststof inspectieputten zijn bestand tegen alle chemicaliën die normaal in riolen voorkomen en worden daarom gezien als zeer duurzaam.
veelgestelde vraag

FAQ: Voordelen gebruik lichtgewicht kunststof inspectieputten

Lichtgewicht kunststof inspectieputten zijn zonder speciale apparatuur makkelijk en snel te vervoeren, te hanteren en te installeren. Een gemiddeld betonnen inspectieput is 18 keer zwaarder dan een kunststof inspectieput van dezelfde afmetingen.