Compleet kunststof leidingsysteem in wijk Lierkwartier

Aan de rand van het Westland wordt het nieuwe woongebied Lierkwartier gebouwd. De nieuwe woonwijk met koopwoningen bestaat uit drie wijken: Op de Akkers, Aan de Kade en Aan de Lanen. Aannemer Verboon Maasland verzorgt met een van de leden van BureauLeiding het complete rioleringssysteem voor fase 1, de wijk Op de Akkers.

De riolering in de wijk bestaat uit twee gescheiden rioolstelsels; één voor vuil en één voor schoon water. In deze wijk worden beide leidingsystemen aangelegd met PVC afvoerbuizen en slagvaste PP Renoflow inspectieputten. De vuilwaterriolering is aangesloten op de gemeentelijke ruilering, terwijl het regenwater naar een open goot wordt geleid in de voortuin die het regenwater naar de straat leidt. Voor deze wijk wordt ongeveer 4.000m PVC afvoerbuis gebruikt, 825 PVC hulpstukken, 200 PVC Keilinlaten, 60 Renoflow inspectieputten, 1.500m PE drainagebuis en PP hulpstukken.

Via de PP Renoflow inspectieputten met maatwerk aansluitingen kan het riool geïnspecteerd en gereinigd worden. De binnenwand is glad, zodat het afvoerwater een goede doorstroming behoudt en vuil weinig kans tot aanhechting heeft. De gladde afwerking voorkomt vuilophopingen. Om een optimale sterkte (weerstand tegen grote drukbelasting) te garanderen is de buitenwand uitgevoerd met een ribbelprofiel. Door dit ribbelprofiel wordt tevens materiaal bespaard, hetgeen leidt tot een lichtgewicht put.

Gerelateerde Nieuws en Blog items

  • agenda

    Bouw Compleet

    Een compleet overzicht van de bouwbranche Bouw Compleet brengt de totale bouwwereld samen op 9, 10, 11 oktober van 14:00 uur tot 22:00 uur. De grote kracht van dit vakbeursconcept schuilt in het diverse aanbod aan exposanten uit alle lagen van de bouwbranche. Zij presenteren de nieuwste producten, ...
  • agenda

    Nationaal Kunststof Congres 2018

    Op donderdag 5 april 2018 wordt het Nationaal Kunststof Congres gehouden in De Meenthe in Steenwijk. Aan dit initiatief ligt het dertigjarig jubileum van het PolyPlasticum ten grondslag. De NRK participeert in het congres, samen met bedrijven, kennisinstellingen, de Provincie Overijssel, Gemeent...