Future Proof Plastics

Dit evenement werd gehouden op:
18 november 2019

van: 10:45u - 18:00u

in: Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan 8, Rotterdam

Future Proof Plastics krijgt een vervolg! De eerste editie in 2018 sloot af met de conclusie dat durf, ambitie, innovatie en ketensamenwerking onontbeerlijk zijn richting de circulaire economie. Sprekers hebben toen hun visie gedeeld, maar welke stappen zijn er sinds die tijd gezet? Hoe ziet de toekomst van kunststof- en rubberproducten er nu uit?

Programma
Future Proof Plastics

Wie houden ons dit jaar de spiegel voor?
Erik Zevenbergen (Diergaarde Blijdorp) vertelt hoe kunststof bijdraagt aan een duurzame dierentuin. Patricia Vangheluwe gaat namens PlasticsEurope in op de Europese ontwikkelingen. Ton van der Giessen (Van Werven) maakt duidelijk dat plastic recycling ook zonder subsidie mogelijk is. Wilma Dierkes (University Twente) vertelt over de-vulkanisatie van rubber, waarna Anita Veenendaal (OneCircle/Keykeg) de zaal prikkelt met de stelling dat gebruik van meer plastic goed is voor het milieu. Vervolgens is het woord aan Ben Bruens (Unilever) en Arnoud Passenier (ministerie I&W). Hij zal ingaan op de status en acties rond het Plastic Pact en de onontkoombare ontwikkelingen die de markt te wachten staan. Merijn Tinga, beter bekend als The Plastic Soup Surfer, sluit het programma af met de Plastic Paradox.
Jur Zandbergen (directeur NRK) en Marcel van der Poel (bestuurslid PlasticsEurope Nederland) verzorgen als dagvoorzitters van Future Proof Plastics de opening en de afsluitende samenvatting.

Meer informatie?